NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Anima Sound System
A38 Hajó

Zenekar tagjai:
Prieger Zsolt,
Prieger Szabolcs,
Prieger Fanni,
Telma Lincoln,
Bognár Szilvia,
Ziskó Olivér,
Kováts Tibor,
Dénes Szilveszter

Az Anima Sound Systemet, az első hazai elektronikus tánczenekart Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs alapította 1993-ban. Legnagyobb erőssége a táncoltatás, az energikus koncertek és a művészi bátorság. A zenekar időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen más irányba indulni. Mindemellett a koncerteken máig megmaradt szórakoztató, sok generációnak szóló popzenekarnak.

A produkció különlegességét elsősorban a játékosság és a stílusok keveredése adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és pop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, mint az erdélyi magyar népzene. Rengeteg rádiós- és klipslágert tudhatnak magukénak, mint a '68 vagy a Csinálj gyereket.

Európa majd minden fővárosában léptek már fel, az egyik legismertebb számuknak, a Crossroads-nak klipjét is Londonban forgatták.

Az évek során olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a De-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone. Több hazai és külföldi zenészre és dj-re voltak nagy hatással, illetve saját zenekarukon kívül számos zenei projekt producerei voltak, legyen az metál, jazz, hip-hop vagy techno. Dalaikat feldolgozta például a Csík zenekar, ifj Csoóri Sándor, Erik Sumo és Presser Gábor.

A produkció olyan díjakkal büszkélkedhet, mint az Arany Zsiráf, a Fonogram és VIVA Comet Magyar Könnyűzenei Díj.