NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Cory
A38 Hajó

Cory, a Happy Gang alapító tagja volt (1993.) Előadóként és szerzőként 1993. óta része a hazai könnyűzenének. Szövegíróként többek között a „Kérek egy kulcsot a szívedhez“ (1996-ban legtöbbet játszott hazai felvétel), „Sokáig voltam távol“ dalok szerzői. 1996-ban Bravo Otto díjat kapott. 2000-ben az EMI lemezkiadó marketing manager-i posztját töltötte be. A „Bázis“ című, első hazai gyártású „bootcamp“ valóságshow, főcímdalának előadója, szerzője volt. 2001-ben, a TV2 gondozásában szólólemeze jelent meg, rajta a “FRIENDS” “Jóbarátok” sorozat, magyar nyelvű főcímdalával. 2002-től különböző élő zenei formációkban fellépések, zenei utazások következtek. 2006-ban a „Tibor vagyok, de hódítani akarok“ című mozifilm, mellékszereplője, főcímdal és betétdalai előadója, zene és szövegírója volt. 2017-től, jelenleg is önálló showműsorával szerepel, az ország szinte összes fesztiválján. (Többek között: Sziget, Volt, Total Dance, Budapest Park, Plázs Siófok stb. rendezvényein.) 2014 - 2019- ig tagja volt az ARTISJUS, Szerzői Véleményező Bizottságának. 2019-ben NKA támogatásban készített zenei anyagot, videó klippet. 2021-ben részt vett az A38 Hajó Raktárkoncert-sorozatban, Sokáig voltam távol címmel, továbbá a rádiókban új remixeket tervez megjelentetni, és új szólóalbummal is készül.

Gondolataink a programmal kapcsolatban:
"Nagy örömmel fogadtam el a megtisztelő felkérést a Raktárkoncert-sorozat felvételére. Szakmánkat kiemelten sújtja a kialakult helyzet, elsőként kapcsolták le és utoljára kapcsolják fel. Ebben a közegben, némi reménysugarat és támogatást is jelentett ez a lehetőség. Magam is átestem a betegségen, bár szerencsésen leküzdötte a szervezetem. A kialakult veszteségeim nekem is tetemesek és ezt nincs mivel pótolni, ezért támogatnék és szükségesnek tartok, még további kármentő, művészeti águnkat életben tartó, programokban való részvételt, illetve azok létrejöttét. Mi zenészek adtunk magunkból talán eddig a legtöbbet arányosan a jótékonysági koncerteken keresztül, olyannyira, hogy mára már közhellyé is vált. Zenész kollégákkal, I love Retro szervezésben, 2020. elején saját pénzt összedobva és jótékonysági online-keretben pénzt gyűjtve, két lélegeztetést segítő készüléket vásároltunk, két kórház számára.
Olyan jól esne nekünk is, a kapálásba küldés helyett a közmegbecsülés visszaszerzése, legalább pozitív üzenetű közmédiás promócióval. Melyben helyére tennénk a helyzetünket. Nem koldulunk, nem követelünk. Amikor tudtunk adtunk, de most mi is kérnénk, legalább becsületünk megtartását, amihez felületeket szeretnénk. Persze anyagi támogatás nélkül, ez nehezen képzelhető el.
A zene a kultúra része, a könnyűzene, nem azért könnyű, mert csinálni könnyű. Ez az egyik legköltségesebb, legnagyobb versenykörnyezetben működő művészeti ág. A könnyűzene, a művészetek futballja. Költséges, drága, a legnagyobb elismerést, figyelmet és közönségvonzást produkálja. Mindenki imádja. Most szégyenkezés nélkül feltesszük a kezünket: mi is itt vagyunk!"