NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Fugato Orchestra
A38 Hajó

Zenekari tagok:
Györfi Anna - ének,
Juhász Orsolya - ének,
Alpár Balázs - billentyű,
Madai Zsolt - dobok,
Veisz Gábor - basszus,
Farkas Izsák - hegedű,
Puss Ferenc - hegedű,
Jekl Dóra - brácsa,
Farkas Áron - cselló,
Scheich Dávid - oboa,
Ambrus Szabolcs - trombita,
Jelenik Krisztián - fuvola,
Lukács Krisztina - fuvola

Fugato Orchestra a hibrid zene hazai kulcszenekara.

A Fugato Orchestra egységgé formálja a sokszínűséget. Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes zenéjében a különböző műfajok lényegi energiái egyesülnek. Művészi és könnyed, hagyománytisztelő és innovatív, értelmes és érzelmes hibrid zene. Ez a Fugato Orchestra.

A fugato elnevezés nem csak a régizenéhez való vonzódásukat fejezi ki, de a darabok gondos megszerkesztettségére, kidolgozottságára is utal, s ez a könnyűzenei számokra egyaránt érvényes. A komolyzenéből átörökített "fuga" ill. "fugato" szerkesztésmód a Fugato zenekar rockhoz közel álló számaiban is gyakran megjelenik.

Az együttes rendszeresen fellép Budapesten és vidéken. A Tavaszi Fesztiválon három egymást követő évben elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál közönségdíját. „Neander-variációk” című első lemezük komoly nemzetközi sikereket aratott. 2007-ben a Fugato az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén, 5000 ember előtt fellépve megnyerte a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat. Az együttes rendszeresen fellép Tompos Kátyával, Harcsa Veronikával, Tátrai Tiborral, legújabb műsorukban Lackfi Jánossal.

2015-ben Bach születésének 330. évfordulójára írt, Ha ezt Bach hallaná… műsorukkal koncerteztek, amely Németországban is nagy sikert aratott. 2016. áprilisban nagysikerű, teltházas koncertet adtak Tátrai Tibor közreműködésével az MR2 Akusztik+ a Müpából sorozat keretein belül, illetve 2017-ben 10 000 ember előtt játszottak a Debreceni Virágkarnevál gáláján. 2018-ban a CAFe Fesztiválon bemutatásra került színházi táncos produkciójuk és 2019 óta Lackfi Jánossal turnéznak, új Hibrid dalok című műsorukkal, melynek bemutatója teltházas koncert volt Budapesten, emellett olyan nívós fesztiválokon is hallható volt, mint a Művészetek Völgye és a Zempléni Fesztivál.

Hanganyagok:

Trailer
Bach on Loop
Alpár Balázs – Lackfi János: Te is, én is
Alpár Balázs – Lackfi János: Mélység-Magasság
Müpa - koncertfelvétel

"Nagyon örültünk a lehetőségnek! Jó volt újra játszani, nagyon profi, jól szervezett program keretein belül.

Az A38 Hajó egy olyan ikonikus helyszín, amely minden zenekar életében egy fontos mérföldkő, így külön élmény volt ezen a helyszínen koncertezni. Reméljük, hogy zenénk tetszeni fog minden jazz, rock és hibrid zenét kedvelő közönségnek!"