NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Jazztelen
A38 Hajó

A Jazztelen zenekart Bűdi Szilárd és Géczy Viktor hívta életre 2013-ban. A korábbi évekből Szilinek rengeteg dala felgyülemlett, Viktorban is duzzadt az alkotókedv és mivel mindig is kiváló alkotótársak voltak, így mindenképpen zenekart kellett alapítaniuk. A srácok, egy rövid dobos-casting után megtalálták „harmadik felüket” – Kottler Ákost, aki szintén vágyott már valami újra, ami a sajátja lehet. Mivel mindhárman a blues, a rock, a funky zenei világában érzik otthon magukat, így a Jazztelen arra szánta el magát, hogy ezekkel a stílusjegyekkel írjon rádióbarát slágereket. Végeredményként pedig modern, mai hangzású dalok születtek a projektben. A dalszövegekből motivációt kaphatunk az élet nehéz pillanataihoz, de a felhőtlen szórakozáshoz, gőzkieresztéshez is.

A szerzemények sok humorral igyekeznek szórakoztatva elgondolkodtatni a közönséget: „Ne fesd feketére a napod, ha már megkapod” Mindezekre a legjobb bizonyíték a koncertjeiken a közönség kitörő, felszabadult reakciója:

https://youtu.be/rZcNhGf0yRU

A zenekar eddigi munkásságát fémjelzi:

- 2 nagylemez

- 7 videoklip

- Összesen közel 1 millió Youtube megtekintés

- Három év alatt 5 dalukat játszotta rotációban a Rock Fm 95.8, amihez videoklip is készült.

Megalakulásuk óta rendszeres vendégei a hazai klubok, városnapok és fesztiválok színpadainak. Koncertjeiken gyakori vendég Magyarország legelismertebb Kossuth- díjas gitárművésze Tátrai Tibor, akivel közös dal is született „Piros blues gitár” címmel:

https://youtu.be/dr5x2el4TMQ

2020. szeptemberben új lemezzel jelentkeztek, melynek a címe „Rocksztárok bűne”. A lemezen a Jazztelentől jól megszokott lendület, virtuozitás és humor hallható. Az albumról a „Vasárnap” című dal kapta az első videoklipet, ami igazán „családbarátra” sikerült. A dal, az együtt töltött családi hétvégék fontosságára fókuszál, ami nélkülözhetetlen manapság, ebben a rohanó világban:

https://youtu.be/Tz2gJ4A1AsA

Tagok: Bűdi Szilárd énekes-dalszerző, basszusgitáros, szájharmonikás; Géczy Viktor gitáros és Kottler Ákos dobos. A power trió friss, energikus és lendületes, mint egy jó kávé a reggeli ébredés után. Ráadásul a zenekar ismét alkotókedvében van, így jön a 3. nagylemez...

Gondolataink a programmal kapcsolatban: "Nagyon büszkék vagyunk, hogy mi is részesei lehettünk a Raktárkoncert plusz koncertsorozatának. Ez azt jelenti számunkra, hogy létrehoztunk valami olyat, amire érdemes odafigyelni! Szeretnénk megköszönni a Szervezők és az A38 Hajó minden munkatársának, hogy a felvétel mérhetetlen profizmussal készült, minden segítséget megadva számunkra, hogy egy igazán jó koncert születhessen."