NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Krisz Rudi
A38 Hajó

Krisz Rudolf hatéves kora óta tanul zongorázni, gitározni és dobolni. 1989 ben édesapja kezdeményezésére, aki dobos, megalakította bátyjával és két unokatestvérével a Rockonok formációt, majd 1993-ban nevet változtattak és Dominó néven zenéltek. Szikora Róbert segítségével készült el első albumuk. Mindeközben 1990-1993 között gyermekszínészként dolgozott, többek között Mikó Istvánnal, Keresztes Ildikóval az Arizona színházban, illetve Sopronban a Petőfi Színházban. Rudit 1998 végén kereste meg Hamza Zoltán egy szólólemez ötletével, akivel 2000 áprilisában megjelentették első albumát „Tűz” címmel, a BMG kiadó gondozásában. A lemez zenei producerének Berkes Gábort kérték fel, aki ezt örömmel vállalta. 2000 júniusában megjelent az album második maxija „Egy pillanat itt maradt” címmel, majd 2000 őszén jelent meg a lemez harmadik maxija „Keresem a szót” címmel.
2001 novemberében került piacra új albuma, a „Törd át a csendet”, melynek dalait és hangszerelését saját maga szerezte. A szövegeket Hamza Zoltán írta. 2002-ben jelent meg a harmadik albuma az „Álmatlan éjszakák”, majd 2004-ben a „Nem leszek a játékod” című album is napvilágot látott. 2005-ben több világcég is felfigyelt rá, melyek közül a Papajoe Records-cal kötött szerződést.
2008-ban megjelent az „Őrizd a lángot” című albuma, melynek egyik kislemeze az „Ólomszárny” amelyet Dancs Annamarival énekelt. A dalt 2008 tavaszán benevezték az Aranyszarvas Fesztiválra is, ahol közönségdíjasak lettek. 2009-ben több megasztáros előadónak írt dalokat, egyik szerzeménye Bencsik Tamara Vándorszél című albumán hallható. 2008-2016 között egy teljesen új irányt választott és bárzongoristaként óceánjáró, illetve folyami hajókon dolgozott. 2016. év végén úgy döntött, hogy maga mögött hagyja az óceánt és ismét szerencsét próbál itthon, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 2016 és 2021 között több, mint 14 új dallal lepte meg itthoni rajongóit.
Az igazi áttörést 2016-ban a „Kimentünk a divatból” című dal hozta, majd ezt követte többek között az Egyensúly és az Ego című dalok. Krisz Rudolf több, mint 20 éve jelen van a hazai pop vérkeringésében, 4 aranylemez és 2 platinalemez tulajdonosa.

Gondolataink a programmal kapcsolatban:
"Jelen helyzetben kifejezetten örülök és hálás vagyok, hogy az NKA lehetőséget ad egy ilyen színvonalas online koncert megrendezéséhez. Fontosnak tartom, hogy ne veszítsük el a közönséggel való kapcsolattartást és kielégítsük azoknak a rajongóknak az igényeit, akiknek fontos az élőzene varázsa. Külön elismerésem az A38 hajó összes háttérben dolgozó szakemberének, akiknek ilyen színvonalas hang és képanyagot köszönhetünk."