NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

NEO
A38 Hajó

A NEO hazánk egyik meghatározó elektronikus popzenekara. Az 1998-ban alakult formáció úttörője volt a műfaj hazai létrejöttének. Alkotásaik izgalmas keverékei az elektronikus alter popzenének, valamint a klasszikus zenei elemeket is magába olvasztó 21. századi hibrid fúziónak, amellyel teljesen egyedi színfoltot teremtettek a popművészeti palettán.
Az elmúlt 22 évben szinte minden hazai díjat, emellett több külföldi elismerést is megkaptak, koncertturnéik során bejárták Európát és játszottak az összes hazai fesztivál nagyszínpadán. A világhírűvé vált Kontroll film zenéje is a NEO nevéhez fűződik. Milkovics Mátyás a zenekar alapítója mindemellett évekig az MR2 Petőfi Rádió Dr. ZeneHouse című műsorának műsorvezetője volt, valamint az MR2 SzimfonikLiv3 művészeti vezetője, emellett számos film, filmsorozat, videojáték, zeneszerző producere.
Izsó Bogi klasszikus zenei tanulmányokat folytatva éneket és zongorát tanul, amit a NEO-ban nagyon jól tud kamatoztatni, hiszen egyedi orgánumával és ének technikájával új távlatokat nyit a duó zenéjében. A NEO jelenleg 7. stúdióalbumán dolgozik. Az itt látható koncerten a jól ismert dalaik mellett egy kis ízelítőt adnak az új anyagból és egy most készülő film zenéjéből is.