NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Peet Project
A38 Hajó

Pop és Funky némi Jazzes ízzel, élő hangszereken a dallamos és energikus zene kedvelőinek, korhatár nélkül! A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár, dob felállásban játszó Peet Project a nemzetközi színtéren legsikeresebb fiatal, hazai zenekarok egyike.

Dinamikus és dallamos zenéjük különlegessége, hogy abban a frontember, Ferencz Péter “Peet” hegedűjátéka egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel, és e jazzes, de befogadható zenei világot energikus ének és színpadi jelenlét egészíti ki.

2009-es indulásuk évében elnyerték a budapesti 90.9 Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját. 2010-ben jelent meg debütáló albumuk, a ’Pink Spirit’, amelyet eddig öt további stúdióalbum követett: 2011-ben a ’Turn You on’, 2013-ban az ’Overseas’, 2015-ben aLove’, 2017-ben a ’The Bad Boys of Budapest’ majd 2020. februárjában a legfrissebb lemez, az ’Ups & Downs’. Lemezeiken vendégként a Smooth Jazz műfaj olyan kiemelkedő előadói működtek közre, mint Dave Koz, Paul Brown, Michael Lington, Marcus Anderson és a hazai jazz hegedűsök doyenje, Deseő Csaba.

A csapat felvételeit 2010 óta amerikai Jazz rádiók is játszák és 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazzfesztiválokon. 2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma”, 2020-ban „Év dala” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján, a Catalina Island JazzTrax-en ill. a fesztivált működtető JazzTrax rádiónál. Az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán – a hazai zenekarok közül elsőként – eddig négy különböző dallal is szerepeltek: 2015-ben a ’Jazz & Wine’, majd 2017-ben a Smooth Jazz műfaj első számú előadója, a szaxofonos Dave Koz közreműködésével készített ’Rosy Cheeks’ került fel erre a listára. Legújabb, ’Ups & Downs’ című lemezükről a kétszeres Grammy-díjas gitáros-producerrel, Paul Brown-nal közös ’Let’s Do Thi’s, majd a ’Galaxies’ című dal szerepelt heteken át a listán. A ’Galaxies’ című dal elhozta a zenekar eddigi első nemzetközi listavezető helyét is. 2021. januárjában a kanadai Wave.FM rádióállomás Top 10-es listájának élére került. Mindezzel a zenekar a magyar jazz és a magyar zene nemzetközi jelenlétének erősítésében is fontos szerepet játszik. Felvételeiket az USA mellett Kanadában, Ausztráliában, Hollandiában, Lengyelországban, a Fülöp-szigeteken, Indiában, Panamában, Zambiában – és természetesen Magyarországon – is játszák a rádiók.

A Peet Projectet a hazai tévénézők 2015-ben a Hungary's Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal című műsorban is láthatták, de zenéjüket a hazai és a környező országok jazz-és gasztro-fesztiváljai közönségének sem kell bemutatni. 2019-ben a Peet Project kapott felkérést a Paloznaki Jazzpiknik hivatalos himnuszának elkészítésére. A fesztivál visszatérő fellépőjeként a zenekar nagy lelkesedéssel tett eleget a felkérésnek, amelynek eredményeként született meg az ’On My Way’ című dal.

A zenekar jelenleg újabb nemzetközi rádiós kampányra készül: 2021. május végén érkezik újabb rádiós kislemezük, a ’Down to the Lake’, amely reményeink szerint az eddigieknél is jobb eredményt ér majd el.

„Együttműködésünk az NKA-val és a Hangfoglaló Programmal immár hosszú évekre tekint vissza. 2013 óta segítik nemzetközi jelenlétünket, amit eddig négy Billboard Top 30-as helyezéssel, egy kanadai rádiós első hellyel, egy-egy amerikai „Év dala” és „Év albuma” díj begyűjtésével, valamint több sikeres tengerentúli fesztiválszerepléssel tudtunk „meghálálni”.

A Raktárkoncert Plusz sorozatban való részvételt egyrészt komoly szakmai elismerésnek tekintjük, másrészt óriási élmény volt hosszú hónapok után újra színpadra lépni és professzionális körülmények között zenélni. Az A38 színpadán különösen otthon éreztük magunkat, hiszen több albumunk lemezbemutató koncertjét is itt tarthattuk. Reméljük, hogy a képernyőn keresztül sikerül a nézőkkel is megosztani a zenélés örömét és azt a felszabadultságot, amelyet a koncert felvételekor éreztünk.”