NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Stardust
A38 Hajó

A Stardust 2016-ban Shine című dalával robbant be a magyar zenei életbe és ezzel a nyolcvanas, kilencvenes évek egyik legnépszerűbb zenei stílusát, a dallamos rockot, ismert nevén a.o.r.-t hozták vissza a köztudatba. Fennállásuk óta olyan nemzetközileg ismert nevekkel dolgoztak mint Michael Wagener (Ozzy Osbourne, Metallica, Alice Cooper), Mark Spiro (Heart, Kansas, Mr.Big), Tommy Denander és Carmen Grillo(Tower of Power). 2016-ban debütált első kislemezük, melyről a Live Fast, Go High című daluk a Rock Fm 95.8 online dal beszavazás egyik nyertese lett. Eközben előzenekarként játszottak a Piramis, Demjén Ferenc, Charlie, Irigy Hónaljmirigy és sok más hazai és külföldi előadók előtt.
2018-ban napvilágot látott első videóklippjük a Shout it Out és az ezévi koncert körútjuk közt olyan neves állomások is szerepeltek, mint a Tankcsapda - Lukács 50 év, a Tabán fesztivál vagy a Barba Negra. Highway to Heartbreake című első albumuk 2020 októberében, a Frontiers kiadó gondozásában jelent meg, amelyhez két videoklip is készült “2nd Hand Love” és a “Runaway” címmel. Nagylemezük világszerte elismerő kritikákat kapott.

Jelenleg a zenekar második albumára készül, emellett itthoni és külföldi állomásokon is játszik, és egy új videoklip forgatására is sort fognak keríteni.

Zenekar tagjai:
Horváth Ákos - ének
Nagy György - billentyűk
Marton Bence - basszusgitár
Vass Csaba - dobok
Szabolcsi Bence “Fészek” - gitár


Néhány nemzetközi lemezkritika:

Real Gone Rocks – „If you like Big, old fashioned 80s Rock, "Highway To Heartbreak" will pass a more than passionable fifty minutes, and if you’re not too fussed about any originality, you’re guaranteed to like it even more!“

Chesyrockreview – „stunning stuff and cap doffed, 10/10 it’s a classic”

Dangerdog - for their musical efforts, Stardust is pushing all the right AOR buttons. These include the usual suspects like strong song melody and harmony in the guitar parts and vocal arrangements. Stardust is Eighties AOR deja vu all over again.

Metalgodstv - Stardust has written it’s first chapter within the scene with letters of gold. Highway to Heartbreak is an album that takes up the old school of melodic rock from the 80’s and appropriates it to create its own style presenting very varied songs that will definitely catch the listener’s attention, it is an album that definitely will not You will be bored and amazed by the creative capacity of this Hungarian quintet.

Heavyparadise: simply one of the biggest surprises so far! Classic AOR/Melodic Rock stuff with an updated and 'fresh' sound that the sure thing is that will make your day! Fantastic from start to finish! Stardust’s style is an amalgam of the classic melodic rock and AOR genres, with hooky choruses, beautiful keyboards, vocal harmonies and hard guitars in the style of the mid-80s bands, bringing to life this well beloved music in the 21st century.

„Jelen helyzetben a Raktárkoncert programsorozat minden zenekar életében kiemelt szerepet tölt be. Egy híd a közönség és a fellépők között. Igazi koncertélményt élhet át minden közreműködő, még akkor is, ha a közönség nem lehet jelen ezeken a felvételeken. Minőségi anyag készült, igazi profi stáb közreműködésével, amit a zenekarok a későbbiekben is felhasználhatnak a promóciós munkáikban. Ugyanúgy kellett készülni rá, mint egy élő show-ra és amikor elhangzott, hogy “kezdés”, ugyanazt a kellemes, bizsergető izgalmat éreztük, mint amikor általában egy bulin, amikor a közönség elé lépünk. Köszönjük a szervezőknek és mindenkinek a munkáját, akik lehetővé tették, hogy nem csak túléljük valahogy ezt a koncert nélküli időszakot, hanem hogy élményként éljük meg a felvétel minden pillanatát. Bízunk benne, hogy a Raktárkoncert-sorozat a későbbiekben is folytatódik és segíti a zenekarok további boldogulását.”