NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

The Pontiac
A38 Hajó

Zenekar tagjai:
Nagy Barnabás,
Kiss Péter,
Zákányi Benedek,
Süli Tamás

"Klasszikus pop-rock hangzás, amire csak annyit szoktunk mondani, hogy hú öcsém, ez annyira Amerika. Nem a Donald Trump-féle, agresszív, arrogáns, világ fölött álló, lesöpörlek, leköplek, megtömlek műanyag hamburgerrel Amerika, hanem az a kellemes, steaket evős, cowboykalapos Amerika, amit sokszor a country, a szabadság egyenértékű fogalmaként ismerünk."

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a ’Morning Rain’-t, melyet két évvel később az ’Are You Ready Now?’ nagylemez követett. A budapesti lemezbemutatót követően több vidéki nagyváros klubjában mutatták be az anyagot. 2019 őszén megjelentették a nyári élményekből táplálkozó ’Tyler’ című videóklipet, decemberben pedig a Bob Dylan-Jimi Hendrix féle ’All Along The Watchtower’ című klasszikust gondolták újra.

2020. nyarán – a pandémia okán – 4 dalos közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – még angol nyelven. 2020. októberében debütált első magyar nyelvű daluk, a ’Csak Egyetlen Lámpa Ég’, amit decemberben egy kétdalos kislemez, a ’Szél/Lebegés’ követett. Idén áprilisban új klipet hoztak ki az ’Az lenne csak szép’ című dalukra. „Dal egy nőről, akiről nem tudni, hogy kicsoda vagy hogy létezik-e egyáltalán.”

FB I http://bit.ly/2SDn20Q
IG I http://bit.ly/2L0rELN
YT I http://bit.ly/2URRCTD
Spotify I https://spoti.fi/3bEL6cH