NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Varga János Project
A38 Hajó

A Varga János Project instrumentális fúziós zenéje egyéni módon ötvözi a jazz, a rock és a világzene elemeit, műfaji határok nélkül. Varga János gitáros és a zenekar állandó vendége Kézdy Luca jazzhegedűs energikus, virtuóz hangszeres szólókkal kápráztatja el a koncertlátogató közönséget. A zenekarban Király István dobol (ex-East), ifj. Varga János basszusgitározik, Nagy Zsolt billentyűs hangszereken és Tsoukalas Hristos darbukán játszik. Kiemelkedő élményt nyújtanak a Sturcz Quartettel közös koncertjeik – a vonósnégyes és az elektronikus zene fúziójával fűszerezve. Ezen a koncertfelvételen Sturcz András (cselló) is csatlakozott a produkcióhoz.

Megjelent négy CD és egy DVD kiadványuk, felvételeiket a Petőfi TV és a Duna Televízió több alkalommal tűzte műsorára. Varga János a magyar art-rock és progresszív-rock reprezentáns képviselője, emblematikus zenei figura, izgalmas, szenvedélyes dallamok szerzője, akinek már korai gitárjátékában is jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága – a jazz és a rock lüktetésével, magával ragadó nagyívű improvizációkkal – melyet az utóbbi években készített lemezein és koncertjein egyaránt élvezhetünk. Rendkívül sokrétű és gazdag pályája számos művet és produkciót sorakoztat fel.

Szerző, aki sok albumon szereplő számtalan kompozícióval büszkélkedhet, de írt balettzenét, létrehozott avantgard zenei csoportot, nemzetközi teammel közös szerzeményekből álló kiadványt jelentettek meg, közreműködött vendégként vagy tagként zenei felvételeken, készített vizuális művekhez zenét, műsorokhoz számos főcím zenét írt, hozzájárult több tucat reklámfilm sikeréhez alkotói team zeneszerző tagjaként, nem is szólva saját szerzői lemezeiről.  Korábbi fellépéseik közül néhány: Szegedi Jazznapok, fesztiválok: Gastroblues Paks, Sziget, Kaláka, Alba Régia Jazz, Református Zenei Fesztivál, A38 Koncerthajó, Petőfi Csarnok, Kőbányai Blues Fesztivál, Zen aid for Japan, MOM Kult., Tata Víz-Virág Fesztivál, Muzikum Klub, Pécs Sétatér, Crescendo ProgRock Festival Roayan (FR), BluesFest (SK) Route 66 Klub (BE)