NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Balázs Pali
A38 Hajó

Balázs Pali énekesi pályafutása 1996-ban indult szülővárosában Békéscsabán a „Slágerek házibulihoz„ című első megjelent kazettájával. Vidéki előadóként először kizárólag a regionális, helyi rádiókban és TV-ben szerepelt dalaival.
1997 február 7-én adta élete első koncertjét, amely sorsfordító volt a karrierjét illetően. Egy 500 fős terembe 1200-an zsúfolódtak be, frenetikus hangulat és siker jellemezte az estét. Ezt követően Békés megyei koncertkörútra indult a térség nagyvárosaiban, ahol a kezdeti siker tovább folytatódott.
1999-ben már 12 megyében koncertezett zenekarával az addig megjelent három albumán szereplő dalaival. Erre a vidéki sikersorozatra figyelt fel az EMI lemezkiadó és ajánlott egy 5 évre szóló szerződést a számára. A megállapodás értelmében jelent meg a „Romantikus Slágerei„ című album, amely meghozta számára az első Aranylemezt is 2000 tavaszán. Ezt követően kinyíltak az országos média kapui, nagysikerű koncertek és rendszeres média szereplések váltogatták egymást. 2000 szeptemberében jelent meg a „Nem adom kölcsön a szívem„ című lemeze, melynek kirobbanó sikere tovább repítette karrierjét. Az album néhány nap alatt arany, platina majd Dupla Platina lemez lett, ami 80.000 eladott lemezt jelentett abban az évben. A MAHASZ összesített eladási listája lapján 2000-ben az első helyen végzett. Innentől számítható az egész országra és a határon túli magyarlakta területekre egyaránt kiterjedő Ismertsége és népszerűsége. A mai napig tartó „NAGY FORDULAT„ ettől az évtől számítva indult el.

Magyarországon kívül 8 országban koncertezett nagy sikerrel számtalan alkalommal, pl. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Kanadában, Oroszországban (Moszkvában). Két alkalommal (2007, 2021) kapta meg a legrangosabb szakmai elismerést, a Fonogram díjat. A 18 megjelent albuma további Arany és Platina lemezeket hoztak a számára, dalai több mint 500.000 hivatalosan eladott hanghordozón szerepelnek. 2006-tól zeneszerzőként és szövegíróként is tevékenykedik, az évek során közel 100 db szerzemény fűződik a nevéhez. Színpadi műsorában és koncertjein a zenei tartalmat ezek a saját dalok alkotják. 2013-tól a „Zenés Randevú Balázs Palival„ című TV műsor házigazdája, producere és vendégei mellett zenekarával, állandó szereplője is.
2016 tavaszán „Amiről 20 évig nem beszéltem„ címmel életrajzi könyve jelent meg, sikerről, kudarcról, kulisszatitkokról, Sándor András szerző tollából. A könyv számtalan pozitív visszajelzést hozott a számára, mivel Pali sikertörténete az olvasói visszajelzések alapján akár egy motivációs történetnek is megfelel. Még ebben az évben novemberben tartotta Budapesten a Ram Colosseumban 20 éves Jubileumi Szuperkoncertjét, amelyről CD és DVD is megjelent.

2019-ben egy nagy zenei továbblépést és színpadi arculatváltást álmodott meg magának, amit a média és a közönsége is extra elismeréssel fogadott. Megújult külsővel és zenei tartalommal sikersorozata tovább folytatódik. Gőzerővel készül a 2021 júliusban megjelenő 19. lemezére, valamint a jövőre esedékes 25 éves pályafutásának méltó megünneplésére.