NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Csordás Tibi
A38 Hajó

Csordás Tibor énekes (bariton), dalszövegíró és zeneszerző, 1971. február 20-án született Budapesten. Gyermekkorában sportpályafutásról álmodott, de a zene és a zene szeretete, mely a családjában meghatározó volt, a zenei karrier irányába mozdította el. 10 éves kora óta foglalkozik zenéléssel, dobolni, gitározni tanult, végül az éneklés lett az elsőszámú. Rockzenészként kezdte pályafutását. 1993-ban Somogyi Csabával és Barbaro Attilával megalakította a Junkiest. 1994-ben jelent meg első albumuk Rock’n’Roll címmel, de még ebben az évben elhagyta az együttest. 1995-ben Kékkői Zalánnal létrehozták a Psycho névre hallgató punk-rock formációt, mely két országos turnét játszott végig a Sing Sing zenekarral. Később, egészen más zenei vizekre sodorta az élet, ahol az igazi hírnév és a sikerszéria várta. Sokoldalúságának és zenei vénájának köszönhetően, 1999-ben Knapik Tamással megalakította a Fiesta együttest. Céljuk az volt, hogy a tradicionális latin-amerikai zenét populáris irányzatokkal elegyítve tegyék közkedveltté hazánkban, ahogyan ezt a nemzetközi előadók is teszik.
2000-ben megjelent első kislemezük Meddig tart címmel, majd ugyanebben az évben kijött még két dal a Jött veled nyár és az Angelina.
2001-ben jelent meg az első albumuk Hozzám tartozol címmel, mely kétszeres platinalemez lett. A következő években a Fiesta népszerűsége tovább nőtt, megjelent a formáció következő 3 albuma, melyek szintén platinalemez minősítést kaptak.
2002: A tűzön át; 2003: Puerto Rico; 2004: Amor Latino. Tibi elindult a latin stílusok forgatagában, ahol egészen magasra szárnyalt, nemcsak azáltal, hogy a Latin-Grammy díjas Elvis Crespo / Gruppo Mania session zenészeivel vettek fel egy komplett albumot, hanem dalszövegeinek is köszönhetően. 2003-ban az Év szövegírójának választották. 2005-ben 5 éves fennállásuk alkalmából kiadásra került a Best of lemez, majd ezt követte 2007-ben a Lehet, hogy álom című korong. 2008-ban az együttes bekerült az Eurovíziós Dalverseny döntőjébe, illetve ekkor jelölték őket Viva Comet díjra a Legjobb együttes kategóriában. A formáció 2011-ben szétvált. Tibi 2012 óta töretlen sikerrel, a saját neve alatt folytatja szólista karrierjét, a mai napig aktív szereplője a magyar könnyűzenei életnek, mind előadóként, mind szerzőként, mind koprodukciók résztvevőjeként. 2018-ban adta ki első szóló nagylemezét Libertad címmel, mely lemez 3 dalához videóklip is készült.
2018: Mirame; 2019: Egy kis romantika; 2019: Mondok egy imát. 2020-ban jelent meg A Jel című dal, melyben társzerzőként és előadóként közreműködött Laskai Viktor, alias Superstereo. Legutolsó videóklipje szintén 2020-ban került publikálásra, Ha úgy szeretnéd címmel. Az idei évben is folytatja a munkát, tervben van több saját, valamint koprodukciós klip gyártása is.

Érdekességek: 2001-ben Nem mondtam el című duett dal Antonio Banderas, akkor legújabb filmjéhez, az Eredendő bűnhöz készült. 2005-ben az I. Juventus Segélykoncert alkalmából elkészült az Öleld át a világot című dal, amelyben a Tibi mellett közreműködő előadók a Cunami áldozatainak a megsegítését támogatták. 2008-ban az Egy csepp vér világnapja apropóján szintén több vendégelőadó kíséretében a Nem késő még című dallal támogatta a cukorbetegség elleni harcot. 2010-ben Tibi több ismert hazai rockzenész közreműködésével megalakította a Fight Club nevezetű formációt, mely felkérést kapott a Kútfejek című film egyik betétdalának elkészítéséhez. 2010-ben jelentették meg első nagylemezüket Underground King címmel, melyről két dalhoz is készült képanyag. A zenekar a mai napig hobbi zenekarként működik. 2020-ban Tibi aktív részese volt az I Love Retro akciósorozatának. A márciusi online koncert keretein belül 5 millió forintot gyűjtöttek össze az előadók, melyből két darab légzést figyelő készüléket és egyéb orvosi eszközöket vásároltak két vidéki kórház számára, továbbá áprilisban szintén több millió forint értékben vittek számítógépeket, laptopokat és tableteket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szegénysorban élő gyerekeknek.

https://www.facebook.com/csordastibi/
https://www.instagram.com/csordastibi/

Gondolataink a programmal kapcsolatban:
"A jelenlegi „kényszerhelyzetben” sokkal nehezebb fenntartani a közönség érdeklődését, szeretetét. A Raktárkoncert-sorozat a kapcsolattartásra biztosít remek lehetőséget. Hálás vagyok, hogy a részese lehettem, jó érzéssel tölt el, hogy hosszú idő után ismét a színpadon állhattam, találkozhattam a zenész kollégákkal, hogy megismerhettem egy nagyszerű csapatot az A38 Hajó munkatársai személyében."