NKA koncertek az A38 Hajón

Jump to content Jump to footer

NKA-koncertek az A38 Hajón

Pély Barna
A38 Hajó

Pély Barna több, mint 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus díjas énekes-gitáros-dalszerzőt a nyitottság és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.
2017 óta szólókarrieje építésén dolgozik. Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban adott koncertet. (Ausztria, Németország, Belgium, Luxemburg, Hollandia, Olaszország, Norvégia, Dánia, Svédország, Svájc, Spanyolország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Montenegro, Marokkó, Indonézia, Kazahsztán, Üzbegisztán, Amerikai Egyesült Államok)
Hard Rock Café koncertjei: Oslo, Antwerpen, Innsbruck, Jakarta, Almati. Illetve meghívást kapott az Almatiban és Taskentben megrendezésre kerülő Jazz fesztiválokra.

17 évig a United zenekar („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”...) frontembere volt. 6 évig dolgozott pop-rock produkciójával, a B the First-tel. 2003-2006 zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a TV2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsornak. 2007-2017 a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének Jazz-ének Szakvezetője. 2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First - You told me that you loved me című dalával. A Sztárban sztár meg egy kicsi zsűritagja. 2020-ban a Dal 2020 zsűritagja. A TV2 Nicsak ki vagyok című műsorának Elefánt jelmezbe bújt énekese, és a Sztárban Sztár versenyzője. A Nemzeti Tehetségprogram fővédnöke. 2021-ben a köztársasági elnök sikeres előadóművészetéért és a fiatal zenei tehetségek támogatása érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozott neki. A Nemzeti Tehetségprogram egyik mentora. Ezen az energikus koncerten egy gitár, egy lábdob szerű stomp box, és egy looper segítségével válik egyszemélyes zenekarrá.
Koncertjeit saját magyar és angol nyelvű szerzeményei mellett néhány feldolgozással fűszerezi. Természetesen zenekaros felállás esetén zenésztársaival kiegészülve hatalmas bulit csapnak a színpadon. 2019. január 9-én megjelent legújabb szólólemeze “Blue Heart” címmel, ami kizárólag új dalokat tartalmaz. A lemezhez a külföldi és a magyarországi turnéin begyűjtött élményei adtak inspirációt.

Arról, hogy miért szólóban készült az anyag, azt mondta korábban: „úgy érzem, hogy szólóban azokat az utakat tudom bejárni, amiket zenekarral nem. Gyerekkorom óta zenekarokban zenéltem, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, hogy milyen, amikor egyedül kell eldöntenem valamit. Úgy éreztem, ki kell próbálnom, hogy mire vagyok képes egyedül a színpadon.” Pély Barna énekstílusa, gitárjátéka, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla, hogy ”Ez nem jött át!".

Gondolataink a programmal kapcsolatban:
"A Raktárkoncert plusz sorozatnak helyet adó A38-as hajó munkatársai nagyon profin és gördülékenyen vezényelték le az előkészületeket és a koncertet is. Hatalmas élmény volt újra koncertezni ezen a kiváló technikai feltételekkel bíró színpadon. Ezúttal a közönség hiányzott, de erőt adott, hogy higgyek abban, hogy hamarosan újra közönséggel együtt elfoglaljuk a koncerthelyszíneket, és hatalmasat bulizunk. Remélem, most már így lesz!"